Prelestna Torta
  • Domov
  • Poročna torta
  • Presna in veganska torta
  • Otroške torte
  • Klasične pečene torte
  • Aktualno
  • O meni
  • Kontakt

Aktualno

  • Delavnica: NAJBOLJŠE PRESNE SLADICE, petek 5.11.2021, od 16h do 20h
  • Delavnica priprave presnih sladic s Tatjano Eberl
    Morda se vam zdi najava moje delavnice, kot najboljše presne sladice, malo pretirana ali klišejska, vendar je res….udeleženke/ci, ki so v vseh teh letih obiskali moje delavnice priprave presnih in veganskih sladic, so si v svojih komentarjih edini: na delavnici pripravimo zares vrhunske, kvalitetne presne sladice, tako v okusu kot po izgledu, recepti so točni, naučila vas bom pripravljati in kombinirati sladice po lastnih recepturah; na delavnici prejmete veliko uporabnih informacij o surovinah, uporabi in kombiniranju le teh, kje se kaj nabavi…..itd.
    Vabim vas na popoldansko delavnico priprave presnih veganskih sladic, v 4 urah, kolikor traja delavnica, bomo pripravili bogato presno vegansko torto, presno rulado, presno snikers pralino ter vegansko presno čokoladno pito.
    Delavnica bo potekala v petek 5.novembra 2021, od 16h-20 h , v Kostanjevici na Krki
    Cena delavnice: 62,00 €
    Prijave sprejemam na: tatjana.eberl@siol.net ;
  • Delavnica: izdelaj si svojo najlepšo torto, sobota 13.11.2021, od 9h do 17h
    Tokrat sem prvič pripravila delavnico, kako speči in dekorirati torto. Združiti okusno torto z vrhunskim izgledom, zahteva kar nekaj znanja, spretnosti in izkušenj, ter seveda časa. Vse svoje znanje bom na tej delavnici podelila z vami.
    Pripravili bomo visoko biskvitno torto z bogatim nadevom, jo premazali z masleno kremo, zanjo pripravili različno dekoracijo iz sladkorne mase in sami izdelali cvetje iz jedilnega papirja. Delavnica je zasnovana tako, da bo vsak udeleženec dekoriral svojo verzijo torte in izdelal svoje cvetje in zaključno torto boste na koncu odnesli s seboj. Zaradi zahtevnega obsega izvedbe takšne delavnice, je število udeležencev omejeno .
    Vabim vas na celodnevno delavnico
    Delavnica bo potekala v soboto 13.novembra, od 9h-17 h , v Jablancah nad Kostanjevico na Krki.
    Cena celodnevne delavnice je 162,00€.
    Prijave sprejemam na tatjana.eberl@siol.net; ob prejeti prijavi vam pošljem predračun in šele po nakazilu na TRR ste zares prijavljeni.; sočasno boste prejeli še vsa pojasnila glede poti in več o samem poteku delavnice.
  • Rodila se je nova zvezda….klicala me je nekaj tednov in včeraj se je odločila, da se skozi moje roke, iz srca, prelije v tukaj in zdaj…..VEGANSKA, BREZGLUTENSKA torta KOSTANJEVICA.…okuševalci , moji najdražji, ki poznajo moje torte, njihove okuse, pravijo, da ji ni enake….puhasta, rahla, v sozvočju kompozicije okusov….V osnovi izhaja iz klasične Kostanjevice, vendar sem vse drugače zavrtela in povezala. Maline so nadomestile jagode, orehe lešniki…vse ostalo je enako…le vegansko in brezglutensko. Po želji sladkano tudi z eritritolom.
  • Torta Kostanjevica je nastala kot poklon prelepi naravi in njenim darovom. Tako sem združila najbolj značilne sadove in okuse , ter pripravila monoporcijsko tortico, najprej v klasični pečeni izvedbi. Biskvit je iz ajdove moke in dodanih orehov, v kremi je najprej začutiti okus kostanja, ki se povezuje z rahlo kiselkastim, a aromatičnim okusom želeja, pripravljenega iz cvička, domačega bezgovega sirupa in malin in zaključim s penasto kremo iz smetane in bele čokolade, ki jo pa nujno prelijem s temno čokolado in lešnikovo kremo. Pri dekoraciji se bom usmerila k cvetju in ga dodajala glede na »ponudbo letnih časov«.  Tortica je zavita v prozorno folijo, prodaja se komadno, vendar je najmanjša možna količina naročila, 7 kosov.
  • Individualne delavnice, ki jih organiziram na svoji lokaciji ali v vaši profesionalni kuhinji, na temo presnih tort, pečenih veganskih tort in drugih presnih ali veganskih sladic, na temo presnih slanih jedi in prigrizkov. Delavnica traja 4 ali 8 ur, posredujem vam seznam jedi in sladic, vi izberete sebi najljubše sladice. Sladice, ki jih pripravimo odnesete s seboj, prav tako še knjižico receptov.

 

 Objavljen intervju, oz. moja zgodba v mesečniku ŽENSKA, februar 2019

Članek v  reviji Pomagaj si sam, september 2019, namenjen meni in mojim tortam. Na koncu sem z bralci podelila še 3 jesenske recepte presnih sladic. Vabljeni k branju🙏 

V začetku leta 2021 sem bila gostja v dveh televizijskih oddajah, ogledate si ju lahko na naslednji povezavi.

file:///C:/Users/Tatjana/Documents/%C5%BDenska%20s%20konceptom.htm

file:///C:/Users/Tatjana/Documents/Ozave%C5%A1%C4%8Dena.htm

72939512_3260979697287953_7218927800943304258_okostIMG_6688IMG_6572IMG_6536IMG_6608zeleni-izvir-torte51996419_2244756325576967_7660516502507880448_n51352859_2244756475576952_8388257036747407360_n71770441_2634537966598799_6844101386280370176_n70674871_2634537693265493_3645633395498680320_n71785905_2634537879932141_5269114398978342912_n
PRELESTNA TORTA, Tatjana Eberl. Jablance 8, 8311 Kostanjevica na Krki, e-mail: tatjana.eberl@siol.net , tel: ++ 386 41 621 874, Oblikovanje in izdelava strani - Aleš Eberl - www.mojportfolio.si