Čarobnost je prisotna v vsaki torti veliki, majhni, okrogli, štirioglati. Izvira iz njenega okusa, njenega izgleda in ne nazadnje iz dejstva, da je ne jemo vsak dan. Torte imajo res vse tisto, kar potrebujemo, da se v nekem trenutku počutimo posebne.
Iz tega občutka je bila rojena PRELESTNA TORTA za vaše najlepše življenjske trenutke by Tatjana Eberl.
Tudi dandanes mi žarijo oči, ko torto dostavim osebi, ki ji je namenjena. Opažam, da je žarenje v očeh nalezljivo. Všeč mi je, da moje stranke občutijo mojo strast in, da jih s svojim delom lahko osrečujem.
Pot do tega poklica in do naziva Green Chef, ki sem ga pridobila po končanem enoletnem študiju na RAINBOWWAY ACADEMY v Nemčiji pa ni bila brez ovinkov, a zato vam lahko ponudim tudi:
PRELESTNO TORTO – prav takšno kot jo povsod opisujem – lahko je vaša, čeprav ste alergični na določeno ali določene sestavine , tako je PRELESTNA TORTA lahko tudi presna ali veganska.
**Veganska pečena torta, v svetlem ali temnem biskvitu iz pirine ali brezglutenske moke, rastlinski napitek, dodani mleti oreščki, kokos, sladkor kokosovih cvetov ali trsni rjavi sladkor, kokosovo mleko, Alsan rastlinsko maslo in kokosovo olje, vinski kamen. Žele iz gozdnih sadežev, malin, jagod, višenj, marelic , borovnic. Kreme pa čokoladni ganaš, čokoladna puding krema, sadna krema iz manga, pasjonke, malin, jagod, gozdnih sadežev ali vanilija kokos krema, vanilijeva kuhana krema iz indijskih oreščkov. Kreme so pripravljene iz kokosovega mleka in rastlinskih napitkov, smetane rastlinskega izvora, pudinga, dodanega sadja in agar agarja. Kot dekoracijo se uporablja premaz z vegansko masleno kremo in sladkorja v prahu, lahko je oblečena v veganski fondant in dodano vegansko dekoracijo.
***Presna veganska torta, ni termično obdelana nad 42°C, pripravljena je iz oreščkov, indijski oreščki za pripravo kreme, datljeva pasta kot sladilo, kokosovo mleko ali rastlinski napitek, kokosova moka, dodan kakav pri čokoladnih tortah in sadje pri sadnih tortah, kokosovo olje in sojin lecitin, agavin sirup, chia semena. Okusi -vanilija, čokolada, tiramisu z žitno kavo, čokoladno in vanilijevo kremo, matcha- vanilija z arašidovo kremo, karamelizirani orehi in čoko ganaš ,malina, borovnica, limona z želejem borovnic, limeta malina z želejem maline ,jagoda čokolada z želejem jagode, pasjonka cheescake s kokosom in želejem gozdnih sadežev ,mango cheescake z limeto in želejem maline, korenček, limeta, vanilija in žele iz brusnic ,borovnica čokolada kokos.
Presna torta ima naštete okuse v notranjosti, v celoti se zunanjost lahko premaže s presno, enobarvno kremo po vašem izboru; dekorirana je s svežim ali oblikovanim cvetjem iz presne kreme in dodanim zelenjem in zelišči ali kombinacijo obojega. Presna torta zahteva nizke temperature do 5°C, ne sme stati dlje časa na višjih temperaturah izven hladilnika, pri razrezu se ne uporablja nož , ki bi ga namakali v vročo vodo, saj se torta prične topiti. Najlažje jo razrežemo dobro ohlajeno, z ostrim nožem, NE žagica. Od priprave ima presna torta rok uporabe še 5 dni.
Tako v veganski pečeni kot tudi presni veganski torti ne uporabljam nobenih surovin živalskega izvora, 100% le surovine rastlinskega izvora.